сряда, 17 август 2011 г.

Роботите и ние ?

    Тази статия е вдъхновена от брой 8-ми 2011 на National Geographic България.Тези, които са го чели най вероятно са прочели и тази статия. Лично мен ме впечатли колко навътре в технологиите сме и колко много сме постигнали в областта на роботиката. На сайта на списанието за България http://www.nationalgeographic.bg/?cid=13&art_id=277 е публикувана малко информация по темата, но за любопитните, списанието още се продава.
    Статията е озаглавена "Роботите и ние?" , а въпросителната накрая предполага въпрос. Ще ни завладеят ли роботите някой ден? И ако да кога ? Това са някой от темите засегнати в статията, където освен въпроси се намират и някой отговори. Вие как мислите, ще ни завладеят ли роботите?
    Преди 2 седмици по National Geographic Chanel даваха предаване за роботите и за това, че вече е създаден такъв, който сам се възпроизвежда, ако му се дадат части. За в бъдеще обаче се планира да се създадат роботи, които сами да си набавят или изработят нужните части. Учените обаче, не са убедени дали това е добра идея, защото ако могат само да се поправят и възпроизвеждат човешкия фактор става излишен.
    Какво е вашето мнение по въпроса ?

Няма коментари:

Публикуване на коментар