сряда, 17 август 2011 г.

E-books

Вече не остана човек, който да не е чувал за електронните книги. Дори и баща ми, който знае само как да отвори един единствен сайт, е чувал за тях. На днешната младеж им е по-лесно да влязат в  google и да напишат името на книгата, която търсят от колкото да бият път до библиотеката, която по принцип се намира в сградата или двора на училището. Или най-лесния вариант - да изгледат филм направен по книгата. Там обаче нещата са малко по-различни, защото филмите не са заснети точно по книгата и доста неща се разминават. ... Да се върнем на темата. Децата днес са залепени за компютрите до такава степен, че родителите им не могат да ги отлепят от тях поне за минута та да прочетат някой ред от книжките за лятото. Но ето, че и тук чичко google се намеси и помогна, като създаде тези електронни книжчици. Разбира се станаха популярни много бързо и всеки пети вече има от така наречените booklet-и представляващи устройства за четене на книги. Освен, че е много популярно четенето на тези книги е и не много полезно за очите, но това не интересува младите хора днес. И все пак вие какво мислите за електронните книги и мислите ли, че някой ден те ще заместят хартиените издания.
    Моето мнение по тези въпроси е сходен с мнението на хората които попитах. Когато отвориш книга, чувството е някак магично, все едно ще откриеш строго пазена тайна, нищо общо с писането в  google, нали. Признавам, че съм чела книги от компютъра, но определено предпочитам хартиените издания, макар, че са по-дебели и по-тежки от един booklet. А и къде ще заминат библиотеките ако всичко се компютаризира? Аз не искам това да стане и все още си купувам по някоя книга от книжарницата, когато имам време да чета, а и когато намеря подходящата.
    И в завършек, колкото и да сме напреднали с технологиите, нека все пак не забравяме за книгите и колко неща сме научили от тях ... а и колко още можем да научим!
                                                                                        =]]

Няма коментари:

Публикуване на коментар