сряда, 13 юли 2011 г.

5-те най-изгодни дестинации това лято

Като сме почнали на Балканите нека да продължим там. Следващата държава ни отвежда по близо до Ориента. От слънчева Гърция преминаваме в Екзотична Турция.

2. Турция

На една ръка разстояние от друг континент. Истанбул е прекрасен град разположен на 2 континента - Азия и Европа. Двете 4асти на града се свързват с мост, от който се разкрива красотата на Босфора. Турция е още една много предпочитана не само от българите дестинация заради своята колоритност и достъпни цени. Независимо с каква цел посещавате държавата няма как да не останете очаровани.
      Плажовете са пълни почти целогодишно заради топлия климат, но дори и да случите на лошо време няма как да скучаете. Ако се намирате в Истанбул имате богат избор на забележителности като например църквата Света София, по-късно превърната в джамия, Синята джамия, Сараят Топкапь или Двореца Долмабахче. Жените разбира се нямам как да пропуснат и Капаль Чарши - това е най-големият пазар в Истанбул. Не се притеснявайте ако никъде не видите написани цени. Чарът на пазаруването там се крие в пазарлъка. С пазарене може да свалите цената на половина, което не е обичайна практика за другите пазари.
     И все пак ако оставим забележителностите и разходките на страни наистина си заслужава да отидем на море в Турция. Там се намират небезизвестните курорти Анталия, Мармарис, Бодрум, Кушадась. Лятото ще бъде незабравимо на което и от тези места да бъдете, затова просто се усмихнете и се отпуснете..... Лято е =]]]

                      

                                                       Следва продължение ......

Няма коментари:

Публикуване на коментар