сряда, 13 юли 2011 г.

5-те най-изгодни дестинации това лято

Минахме през Европа, Азия  и сега отиваме прави в Африка. Следващата ни спирка е Египет - страната на пирамидите, фараоните и Нил.

3. Египет
    Пясък и вода .... това е всичко което можем да кажем - нима не е перфектното място за море ? Най-предпочитаната дестинация е Кайро - сърцето на Египет. Прекрасен град, разположен на река Нил, съчетаващ новото и старото. Освен пирамидите и гробниците на фараони в Египет можете да се отдадете и на подводно гмуркане или на екстремни спортове, включващи дори каране на ски.
    Ако все пак сте там на море, горещо ви препоръчвам крайбрежните градове като Александрия, Дамиета и Порт Саид. В столицата Кайро пък може да се наслаждавате на водите на величествената река, откърмила една от най-великите цивилизации, както и да се разходите по нея с лодка, от която ще виждате светлините на града. Няма по-запленяваща гледка от тази.
    Смятам че не е нужно и аз да изреждам забележителностите на Египет, защото едва ли има човек, който да не е чувал поне за някой от тях. Но тези, които са ги виждали не са много, затова недейте да чакате а изберете дати и се докоснете до историята на една от най-великите цивилизации съществували някога.

                                                              Следва продължение .....

Няма коментари:

Публикуване на коментар