понеделник, 25 юли 2011 г.

А защо не на палатка ?

    Вярно е, че всички хора са различни, с различни интереси и желания, нужди и мечти. Но честно да си призная не разбирам тези, които са свикнали с лукса до такава степен, че не могат да си представят, че някога тоалетните са били в малки колибки, някъде из двора.
    Няма по подходящо време от годината да се върнеш към природата поне за ден от лятото. Навън слънцето свети по-ярко от всякога и те приканва да излезеш. ... А защо не на палатка ? Това е прекрасен начин да си починеш от шума и суетата на града. Не само ще си починеш, но и ще се почувстваш по добре, защото в планината или край реката въздуха е стотици пъти по-чист от градския. И ако сте решили, че палатката не би била лоша идея ето ви няколко насоки как да изберете място за палатката и няколко идеи кака да се почувствате по-уютно.

 1. Мястото
    Не е нужно да бягате на далече, за да намерите добро място. Най-добре е да сте близо до течаща бода (река или чешма) затова просто отидете до най-близката река и си намерете място, от което лесно да се стига до водата. другото нещо, за което трябва да се оглеждате, е сянка. Поне 1 дърво ви трябва, за да има къде да се скриете от горещото лятно слънце.

 2. Удобствата
    Подобна дума няма място тук, но въпреки това има неща, които могат да ви приближат до 'лукса'. Седенето край лагерния огън е много приятно, но не е сред най-практичните средства за готвене. Така, че ако сте решили да си сготвите манджа докато сте на палатка не е зле да си вземете едно газово котлонче. едва ли се продават вече, но пък за сметка на това по селата всеки има.
    Освен средство за топлене и за приготвяне на храната огъня е и източник на светлина, но не винаги е достатъчен. Светлината от него често е малко и определено недостатъчно. Решението се крие в 1-2 крушки, кабели и акумулатор. всички знаем какво става по нататък.

    Не е много, но е добре като за начинаещи, а тези, които често ходят по палатки нямат нужда от насоки. То и аз самата не съм много навътре в нещата, но бих се радвала ако повече хора се връщат кум природата от време на време. Надявам се че ви помогнах поне малко.

                                                                      See you soon! =]]
   

Няма коментари:

Публикуване на коментар